Woon- en werkruimtes


Atelier

Het gemeenschappelijk kunstenaarsatelier van 300 m² bestaat uit een binnen- en buitenwerkplaats die in elkaar overgaan. De binnenwerkplaats kan met verplaatsbare wanden onderverdeeld worden. Een verhard terras dient als werkplaats in open lucht voor het grotere werk. Aan de voor- en zijkant zitten grote poorten die opengeschoven kunnen worden zodat je steeds in rechtstreeks contact blijft met de natuur. Het licht valt binnen door een lange strook hoge ramen. In de winter wordt de binnenwerkplaats verwarmd door een grote houtkachel.

Groot of gespecialiseerd materiaal kan op voorhand geregeld worden.

Woon- & werkstudio

Kunstenaars in residentie hebben de keuze uit 2 soorten accommodatie: Verspreid over het terrein zijn 2 individuele appartementen van ±40 m2 met eigen voorzieningen: keukentje, badkamer, houtkachel en WiFi. Deze bevinden zich op wandelafstand (korte klim) van het atelier en zijn ingericht als een flexibele werkplek. Grenzend aan het atelier bevindt zich een appartement met 2 slaapkamers, een grote keuken en een individueel terras.

Kunstenaars in zomeratelier hebben de keuze uit 3 soorten accommodatie: Verspreid over het terrein zijn 2 individuele appartementen van ±40 m2. Deze bevinden zich op wandelafstand (korte klim) van het atelier en zijn ingericht als een flexibele werkplek. In het appartement, grenzend aan het atelier, kan je een kamer reserveren. Dan deel je keuken en badkamer. Op de top van de berg, op 10 minuten wandelen van het atelier, staat het woonhuis. Hier kan je verblijven in een van de twee gastenkamers. Deze hebben elk hun eigen toegang. Je kan gebruik maken van de keuken bij het atelier.

 

De finca

Sowieso staan de volledige 25 ha van de finca (het Spaanse woord voor landgoed) ter beschikking van de kunstenaars, met zijn heuvels, de bron, de steen- en kurkeiken. 

De oorspronkelijke alberca (waterbasin voor dieren), in de buurt van het atelier, werd omgebouwd tot een natuurlijk gefilterd zwembad (3 x 7 m).

Sommige delen van de finca zijn moeilijk toegankelijk, arteventura ligt immers midden in de ongerepte natuur. Op het terrein vonden herten, wilde zwijnen en kleinere roofdieren zoals wezels, steenmarters, dassen, wilde katten,..  hun thuis. Ook een groot aantal roofvogels, waaronder de vale gier en de adelaar leven  in het gebied.

Via een smalle, slecht onderhouden (zand)weg bereik je na zo’n vier km het stadje Aracena met zevenduizend inwoners, enkele winkeltjes, een supermarkt, restaurants en terrasjes.

 

 

Wil je meer informatie, contacteer ons per e-mail.