Omgeving


Waar in Spanje?

Arteventura ligt in het uiterste noordwesten van Andalusië, op honderd km van Sevilla, in het hart van het natuurpark ‘Sierra de Aracena y Picos de Aroche’. Het bosrijk landschap van glooiende, groene heuvels, bestaat voornamelijk uit kastanjebomen, wintergroene kurk- en steeneiken. De regio is gekend voor zijn kurkproductie en bovenal voor zijn wereldberoemde pata negra, ham afkomstig van het gelijknamig Iberische varken met de zwarte poten.

De omgeving

Pal ten westen van de finca*, op zo’n vier km, ligt het stadje Aracena met zevenduizend inwoners, enkele winkeltjes, restaurants en terrasjes. In het oosten op 3 km of veertig minuten wandelen, ligt Corteconcepción, een dorpje met zeshonderd inwoners en welgeteld één dorpscafé.

Fietsen zijn op de finca voorzien maar ook prachtige eeuwenoude wandelpaden lopen langs ons domein, kronkelend door weilanden en eikenbossen vol met grazende, zwarte varkens. De kastelen, kerkjes, kloosters en zelfs een kleine moskee waarlangs ze voeren, getuigen van de boeiende geschiedenis van de achtentwintig dorpjes in de sierra.

[* finca: landgoed]

Klimaat

Wie binnenland Spanje zegt, denkt algauw aan verzengde hitte en gebieden die verwoestijnen. Niet zo in dit heuvelachtige hart van dit natuurpark dat welgeteld 273 bronnen herbergt en net daarom ook zoveel dorpjes en vruchtbare akkers.

Vooraanstaande Cartagers, Romeinen, Kelten, Arabieren en Portugezen werden al door het zachte microklimaat van deze regio aangetrokken. De zomers blijven aangenaam, de winters mild, en de zon schijnt bijna altijd. Hoe paradijselijke had je het gewild?

Wil je meer informatie, contacteer ons per e-mail.