Eco-filosofie


De kunstenaarsresidentie arteventura is het gerealiseerde droomproject van Hilde Van Gorp en Peter De Ridder. Na talloze omwegen en heel andere ervaringen, zijn ze teruggekeerd naar wat hen beiden écht fascineert: kunst en natuur.

Niet alleen biedt de finca – het Spaanse woord voor landgoed – haar letterlijke ruimtes aan, maar de interactie met de natuur en het streven naar autonomie van het domein, wil ook figuurlijk inspirerend zijn voor alle residenten. We verwachten van jullie, de kunstenaars, een zekere betrokkenheid bij de hele eco-filosofie van de finca, en wie dat graag wil, mag meehelpen. De opbrengst wordt ook met jullie gedeeld. Kruisbestuiving in alle richtingen, zo zien we het.

In de hele regio wordt al van oudsher aan ruilhandel gedaan. Jij bouwt mijn hekken? Dan kunnen jouw paarden hier komen grazen. Jij hebt teveel appels? Ik heb teveel noten. Door zijn microklimaat, de ruilhandel en de vruchtbaarheid, is het een regio in Spanje die minder te lijden had, en heeft, van de crisis.

Wil je meer informatie, contacteer ons per e-mail.