Introductie


Voor wie?

Wie rust en leegte zoekt, of net interactie en dialoog – de mogelijkheden van onze residentie zijn legio. Niet enkel beeldend kunstenaars maar ook schrijvers, muzikanten, theatermakers, dansers, vormgevers, webdesigners, architecten en noem maar op, zijn welkom.

In de loop van 2016 komt een aantal kunstenaars —en niet de minste!— verkennen en werken. Zij vormen de voorhoede. Na afloop brengen we een kleine publicatie uit van hun ter plaatse ontstane werken en ervaringen.

Ook in 2017 nodigen we kunstenaars uit als verkenners. Lijkt het je iets? Wil je bij ons nieuwe ideeën uittesten? Contacteer ons met je plan.

Wat komt er nu?

2018
Tegen voorjaar 2018 zijn de verschillende woon- en werkplaatsen klaar voor het eerste ‘kunstenaars in residentie’ programma.

2019
De eerste van de jaarlijkse publicaties verschijnt. Het wordt een piekfijn verzorgd boek, in beperkte en genummerde oplage, met de neerslag van wat er in Arteventura is gemaakt tijdens het eerste werkjaar. Naast afbeeldingen van de beeldende werken, kan het boek literaire fragmenten, verhalen en interviews bevatten, en komt er ook ruimte voor het ecologisch en zelf-bedruipend aspect van de finca zelf.

 

Wat wordt het later?

We willen ook een uitgebreid netwerk van Spaanse, al dan niet professionele (en ook lokale) kunstenaars uitbouwen, en werken hiervoor samen met andere AIR-residenties in de buurt. Met hen zullen we in de toekomst ook evenementen, workshops, etc. organiseren.

Elk najaar komt er een evenement rond een bepaald thema, met gastsprekers, activiteiten, concerten, tentoonstellingen.

Ongetwijfeld en onder invloed van de creatieve energie van de residerende kunstenaars, komen nieuwe plannen en ideeën vanzelf opborrelen. Dit hoofdstukje heet dus eigenlijk ‘wordt vervolgd’.